Artipelagvisning

Artipelagvisningarna pågår onsdag–söndag mellan den 4–22 oktober 2017 då konsthallen är stängd för arbete med den kommande utställningen Bigert & Bergström – I stormens öga. Se nedan för tider och priser.

Artipelag är inte bara en mötesplats för spännande konst, vacker natur och god mat. Huset är storleksmässigt i nivå med de största av Sveriges statliga museer och utställningsinstitutioner. Ändå har arkitekten Johan Nyrén lyckats skapa en naturnära byggnad, klädd i tjärade, vankantade furuplankor och varsamt placerad bland tallar och klippor med utsikt över Baggensfjärden.

En grundläggande tanke var att besökaren redan i entréhallen skulle mötas av de fyra elementen: Elden som sprakar i den stora öppna spisen. Jorden och berget som huset vilar på. Den klara luften och det glittrande vattnet som omger och inramar.

Många menar att Johan Nyrén med detta sitt sista verk, kommer att skriva internationell arkitekturhistoria.

BOKA EN ARTIPELAGVISNING

Är du intresserad av att veta mer om historien bakom Artipelag? Om Björns och Lillemor Jakobsons vision? Om arkitekturen? Följ med på en Artipelagvisning!

Visningarna kan skilja sig från varandra beroende på visningsvärd (ibland sker visningen både inomhus och utomhus) samt eventuella evenemang som pågår i huset.

När: Onsdag–söndag.
Var: Samling för visning vid informationen.
Tid: kl 14.00–14.45.
Pris: 80 kr (gratis upp till och med 18 år).

Genomförs den 4–22 oktober 2017.  Dock ej lördag 14 oktober då visningen ersätts av ett föredrag av Artipelags grundare Björn Jakobson.

Köp biljetter här >>

Kombinera gärna en Artipelagvisning med vår populära lunch eller brunchbuffé i Bådan Buffet & Café.

Vill du boka en privat Artipelagvisning för en grupp eller ett företag?
För grupper, klicka här >>
För företag, klicka här >>

close

Vill du ta emot Artipelags nyhetsbrev?